Viabuy review creditcard

lenen kost geld

In Nederland zijn we gewend om bijna alles contant te betalen of door te pinnen. Alleen voor online aankopen en vakantie wordt de creditcard gepakt. Hoewel een creditcard standaard inbegrepen zit in het bankpakket is het nog helemaal niet zo gek om een prepaid creditcard te kopen. U bouwt immers geen schuld op. Een gewone creditcard verleent je krediet wat je naderhand moet terugbetalen. De creditcard schuld wordt ook geregistreerd bij het BKR en kan de hoogte van een lening of hypotheek beinvloeden. Bij een prepaid kaart is er geen registratie noch toetsing van je inkomen.

Viabuy creditcard

Op het internet staan veel aanbieders van prepaid creditcards. Viabuy is een bekend bedrijf dat al jaren actief is in deze business. De Viabuy Prepaid Mastercards kennen verschillende limieten. De laagste limiet is een basis kaart (IDV1) waarbij er een maximum saldo is van 1000 euro per jaar. Dit is handig als je slechts af en toe eens een uitgave hebt. Bijvoorbeeld incidenteel afrekenen in een restaurant of in een winkel. Door een laag saldo aan te houden kunnen mensen die ter kwader trouw zijn weinig geld afschrijven van je prepaid rekening.

De meeste klanten hebben niet genoeg aan 1000 euro per jaar. Als je op vakantie bent heb je in het algemeen te weinig aan 1000 euro per jaar. Zij kunnen upgraden naar het tweede niveau (IDV2) waar de limiet op 15.000 euro per jaar is gesteld. Met een IDV2 limiet mag men 1000 euro per maand betalen en maximaal 2400 euro per dag opnemen. Bij de hoogste limiet (IDV3) zijn er geen limieten meer in geld. Elke limiet heeft een hoger identificatieniveau waarbij mensen meer persoonlijke informatie over zich moeten prijsgeven. Dit is om de veiligheid te waarborgen en fraude tegen te gaan. Meer informatie over de limieten is te lezen op Viabuy review van Debitcardinfo.

Geld overboeken

Een overboeking van je bank naar de Viabuy Mastercard is kosteloos met een bankoverschrijving. Dit duurt een tot twee werkdagen. Met Ideal kun je direct geld overboeken tegen een kleine vergoeding van 1,75%. Zo bepaal jezelf hoeveel saldo er op de kaart staat. Staat er te weinig geld op dan vul je het aan met een bankoverschrijving en een overschot boek je eenvoudig terug. Ook is het mogelijk om contant geld te storten of dat familie of kennissen de rekening opladen. Men mag 60 opwaarderingen doen per maand en maximaal 3 per dag.

Termijnen betalen

Met een prepaid creditcard kun je niet in termijnen betalen. De kaart werkt net als een gewone bankpas: het verschuldigde bedrag wordt direct afgeschreven. Je kunt geen schulden maken.