Stadsbank van lening

lenen kost geld

Stadsbank van lening in Amsterdam & Den Haag

Bij de grote gemeentelijke stadsbanken in Amsterdam en Den Haag kunnen spullen beleend worden voor cash geld. De leenperiode duurt een bepaalde periode (6-9 maanden). Als die periode is afgelopen en de klant koopt het onderpand niet terug dan wordt het geveild. De overgrote meerderheid van het onderpand in Amsterdam zijn sieraden (95%).

Bij de verkoop van computers, fietsen, navigatiesystemen en nieuwe spullen moeten aankoopbewijzen overhandigd worden. Logisch natuurlijk want het pandhuis wilt geen heler zijn van gestolen zaken. Als het onderpand een gebruiksvoorwerp is mag het niet te oud zijn; over het algemeen tot 3 jaar oud. Men moet zich identificeren met een ID-kaart of een rijbewijs.

Stadsbanken

Stadsbanken zijn vaak instellingen van de gemeentelijke overheid die zonder winstoogmerk werken. Ze verlenen sociale kredieten, doen aan budgetbeheer en verlenen schuldhulp. Men komt in aanmerking voor een lening als men een inkomen heeft tot 130% van het bruto minimumloon. Ook bij een leeftijd van 65 jaar en ouder is een lening soms mogelijk. De Stadsbank Oost Nederland werkt voor 22 gemeenten in Twente en de Achterhoek. Kredietbank Limburg is de stadsbank voor de inwoners van 19 gemeenten in de provincie Limburg. Brancheorganisatie is de NVVK; de Nederlandse Vereniging voor Schuldhulpverlening en sociaal bankieren. In totaal zijn er meer dan 90 publieke instellingen en private ondernemingen bij de NVVK aangesloten.