Rente lening

lenen kost geld

Goedkoopste rente

Elke kredietverstrekker probeert je over te halen om bij hem je lening af te sluiten. Maar wie heeft nu de laagste rente? Vergelijkingssites zijn nuttig maar bedenk wel dat ze niet alle kredietverstrekkers in hun vergelijking zetten. Als er maar een beperkt aantal aanbieders zijn dan heb je niet de goedkoopste rente. Bovendien is de lage rente uit de advertentie meestal de rente van een hoog leenbedrag zoals 25.000 euro of hoger. De minimum rente op een doorlopend krediet van 5000 euro is hoger en ligt rond de 6.0%. Het rentetarief op een krediet van 2500 euro gaat richting de 9%. Persoonlijke leningen zijn iets duurder dan een doorlopend krediet.

Goedkoopste aanbieders

Een paar kredietverstrekkers komen geregeld terug in de top 5 van goedkope leningen. Aanbieders van leningen met een goedkope rente zijn Freo, Directa, Kruidvat, Moneyou, Defam, De Hypotheker, Ohra, Interbank en Nationale Nederlanden. De rente voor een doorlopend krediet van 5000 euro is 6%. Leen je een hoger bedrag dan kan de rente zakken naar 4.7%.

Student DUO lening

Studenten die een HBO- of universitaire opleiding volgen kunnen erg goedkoop lenen bij DUO. Sinds september 2015 is de studiefinanciering flink veranderd. Het gehele bedrag moet voortaan het hele bedrag lenen. Er is geen basisbeurs meer die je als gift krijgt. Een student die in 2013 voor het laatst geld kreeg van DUO moet over zijn studieschuld een rente van 0.8% betalen voor de periode 2014-2018. De percentages varieren nogal in de loop van de jaren. Voor de periode 2013-2017 was de rente 0.6%; over de periode 2010-2014 was het hoog met 2.39%.