Prepaid kredietkaart

lenen kost geld

Als je over een bankrekening beschikt dan kun je meestal ook een kredietkaart aanvragen. In het verleden diende men hiervoor een vaste baan te hebben. De regels zijn tegenwoordig veranderd en een stuk soepeler geworden. Wanneer er maandelijks geld geld binnenkomt op de bankrekening dan wordt een aanvraag meestal goedgekeurd. Naast een gewone creditcard kan het handig zijn om een prepaid kredietkaart aan te vragen. Deze kaart is vooral geschikt voor aankopen op het internet en op vakantie.

Prepaid kredietkaart

Steeds meer Nederlanders kopen een prepaid kredietkaart naast hun gewone creditcard. Een prepaid kaart heeft namelijk een paar belangrijke voordelen ten opzichte van een vaste kaart. Het belangrijkste voordeel is dat men zelf het saldo op de kaart kan bepalen. Het is op vakantie helaas geen uitzondering dat er meer geld wordt afgeschreven door een lokale winkelier of restaurant dan op de rekening stond. Een vaste kaart heeft een budget van een paar duizend euro. Een te hoog afgeschreven bedrag wordt vaak pas bij thuiskomst opgemerkt. Met de prepaid kredietkaart is het risico op misbruik een stuk kleiner. Geld is gemakkelijk over te boeken van de bankrekening naar de kaart. Ook kan een teveel aan saldo eenvoudig weer worden teruggeboekt zonder hoge kosten.

Viabuy

Het beste kun je eerst een aantal prepaid kredietkaarten vergelijken. Degene met de laagste prijzen is niet altijd het goedkoopst. Een kredietkaart van Viabuy is gratis voor de eerste drie jaar. Pas in het vierde jaar hoeft men de jaarlijkse kosten te betalen. Wat de kaart van Viabuy zo duur maakt zijn de uitgifte kosten van 90 euro. Dit bedrag wordt in 1 x afgeschreven van je saldo. Op deze manier betaal je in feite 30 euro per jaar. Dit zorgt ervoor dat Viabuy een van de meest dure prepaid kaarten is die men kan kiezen. Veel klanten zijn zich hier niet van bewust en denken een gratis creditcard te kopen. In de reviews op het internet scoort Viabuy dan ook een dikke onvoldoende. Een reden wellicht om toch voor Viabuy te kiezen is dat men anoniem kan betalen. Voor een partnerkaart van Viabuy wordt namelijk geen ID gevraagd. Je echte identiteit kan met een partnercard verhuld blijven voor de buitenwereld.

Beste kredietkaart

Visacard en Mastercard zijn de twee marktleiders op het gebied van creditcards. De prepaid kredietkaarten van hun zijn wereldwijd erkend en hebben een prima reputatie in het buitenland. De kredietkaarten zijn dan ook ideaal voor kleine aankopen, etentjes en andere persoonlijke uitgaven. Via de website kan je ieder moment de bij- en afschrijvingen controleren. Klopt er iets niet dan kan men contact opnemen met de uitgever van de kredietkaart. Deze kan direct maatregelen treffen en het geld terugstorten bij frauduleus gebruik. Bovendien zijn aankopen met de prepaid kredietkaart 180 dagen lang gedekt tegen verlies, diefstal of beschadiging. Een veilige manier om kleine aankopen te betalen is contactloos betalen. Dit is echter nog niet overal mogelijk.