Pay2d creditcard

Betaalkaarten
In Nederland betaalt de overgrote meerderheid van de mensen met een betaalkaart van de bank. In de meeste gevallen zal er op de betaalkaart een logo staan van Maestro. Dit is een merk dat eigendom is van de bekende creditcard uitgever MasterCard. Het grootste bedrijf dat creditcards uitgeeft is Visacard. Hun belangrijkste betaalkaart in Europa is V Pay. In Nederland wordt V Pay gebruikt door de SNS bank. Pay2d is een nieuwe prepaid creditcard die V pay ontwikkeld heeft samen met Visa.

Betalingsgedrag in Nederland

Nederlanders gebruiken een creditcard relatief weinig. In een artikel van de NRC (van eind 2015) stond dat bijna 60% van de Nederlanders een creditcard heeft maar dat er minimaal mee betaald werd. Het artikel baseerde zich op gegevens van de Betaalvereniging. Anno 2014 betaalde 53% van de mensen contant en 45% van de betalingen was met een pinpas. Het aantal keren dat met een creditcard werd betaald was hooguit 1 procent. De waarde van die creditcard betalingen lag wel hoger: dit was zo’n 3%.

Nederlanders gebruiken een creditcard vooral voor duurdere aankopen. Bij contant betalen hebben veel mensen het gevoel dat ze een beter overzicht houden op wat ze uitgeven. Bij pinnen is het vooral het gemak dat je altijd geld op zak hebt.

Creditcard aanschaffen

In de meeste bankpakketten zit standaard een creditcard inbegrepen. De kaart moet wel worden aangevraagd bij de bank. Het hebben van een betaalrekening is een belangrijke voorwaarde. Verder toetst de bank de aanvraag bij het BKR. Ongeveer twee miljoen Nederlanders hebben een creditcard. Niet iedereen komt in aanmerking. Bovendien zijn er veel mensen die geen creditcard willen hebben omdat ze geen schulden willen maken. Ons koopgedrag staat in contrast met Amerika waar zo’n 7% van de mensen maar liefst 7 creditcards heeft of meer.

Prepaid creditcard

Toch ontkom je soms niet aan het gebruik van een creditcard. Een aankoop in een internationale webshop bijvoorbeeld kan vaak alleen betaald worden met een creditcard. Ook als je op vakantie gaat naar Amerika dan is een creditcard een must als je een auto wilt huren, hotel wilt boeken of ergens wat wilt kopen.

Met een Pay2d creditcard Pro kan je veilig op vakantie gaan. Opwaarderen kan met Ideal wanneer jij wilt en het saldo op de kaart bepaal jezelf. Er kan tot €5000 op de kaart gezet worden en de maximale uitgave op een dag is €1000. Wil je meer informatie? Lees meer over Pay2D op Debitcardinfo.nl