Minilening aanbieders Nederland

lenen kost geld

Wanneer je zoekt naar minilening aanbieders Nederland dan komen er steevast twee namen naar boven: Saldodipje en Ferratum. Welke van deze twee kredietverstrekkers is de beste keus voor een minikrediet? Saldodipje is een zelfstandig bedrijf maar tegelijkertijd is het een onderdeel van Ferratum UK. De Engelse vestiging op zijn beurt behoort tot de Ferratum Group. Dit bedrijf is beursgenoteerd en marktleider in Europa met het verstrekken van minileningen in 23 landen. Hun ambitie is om de grootste mobiele bank ter wereld te worden. Ferratum Group voldoet aan de wettelijke regels van het Europees recht en mag daarom legaal online minileningen aanbieden in Nederland.

Rente van een minilening

De rente die je betaalt op een minilening van Ferratum ligt rond de 14%. De hoogte van deze rente is niet meer dan de rente die je betaalt bij een bestelling van Wehkamp. Wat een minilening doorgaans duurder maakt is de garantiestelling.

Garantiestelling

Zoals je wellicht weet mogen ook mensen met een negatieve bkr notering een minilening aanvragen. Vanwege het verhoogde risico op wanbetaling vraagt de kredietverstrekker wel een garantiestelling. Dit houdt in dat iemand persoonlijk borg voor je staat dat jij het geld terug betaalt. Deze persoon moet een Nederlands geldig identiteitsbewijs hebben. Heb je iemand in jouw privé-omgeving die dit wilt doen dan heb je een vrij goedkope minilening. Je betaalt alleen de rente. Over een kleine lening van 800 euro met een looptijd van een maand wordt ongeveer 13 euro rente gerekend. Ken je geen persoon die voor jouw borg wil staan? Dan ben je aangewezen op een externe garantsteller. Je moet dan de garantiestelling kopen en dit maakt het minikrediet een stuk duurder. Aan jouw dan de keus of je tegen flinke meerkosten snel een korte lening wilt afsluiten. Bij akkoord kan het geld binnen 24 uur op je bankrekening staan.

Acceptatievoorwaarden

De acceptatievoorwaarden voor een minilening zijn lager dan voor een doorlopend krediet bij de ING, RABO bank of ABN AMRO. Toch betekent dit niet dat iedereen geld kan lenen. Enkele basis voorwaarden voor een minikrediet zijn: een vast inkomen van minimaal 1000 euro netto en een leeftijd van 21 – 69 jaar. Mensen die voor een uitzendbureau werken, zelfstandigen zonder personeel en uitkeringsgerechtigden komen niet in aanmerking voor een korte lening. Heb je een tijdelijk tekort en ben je in staat om het volledige krediet binnen 1 maand terug te betalen? Dan kan een minilening voor jouw de oplossing zijn.