Hoeveel leningen mag je hebben

lenen kost geld
Hoeveel leningen mag je hebben? Er zijn een hoop mensen onbewust dat ze al verschillende kredieten hebben als ze een lening willen aanvragen bij de bank. Rood staan bij het postorderbedrijf, rood staan bij de bank, een creditcard, telefoonkrediet en het kopen op krediet bij kledingwinkels. Het telt allemaal mee als je geld wilt gaan lenen bij de bank. Een kredietverstrekker kijkt niet zozeer naar het aantal kredieten dat je hebt maar meer naar de omvang en je inkomen. Als die verhouding nog steeds in orde is dan kun je een nieuwe lening aangaan.

Frisa

Frisia is een bemiddelingsbureau waar je een aanvraag kunt doen voor een lening. Het voordeel van een bemiddelingsbureau is dat ze zaken doen met meerdere banken en je dus meer kans hebt op een gunstig krediet. De ene bank kan meer geld uitlenen dan de andere bank. Frisa doet o.a zaken met Interbank en Defam die dochterbedrijven zijn van ABN AMRO en Credit Agricole (een van de grootste Europese banken). De bemiddelaar doet het voorwerk. Als zij je aanvraag goedkeuren dan zit het wel snor met je lening.

Santander

Santander is een Spaanse bank en een favoriete keus als je geen hoog inkomen hebt. Bij Santander kun je al 1500 euro lenen. Dit mag in 95 maandtermijnen van 22,50 euro worden terug betaald. Bij veel banken is 5000 euro het minimumbedrag. Mocht je overlijden dan kun je je nabestaanden beschermen met een overlijdensrisicoverzekering. Voor een klein bedrag neemt deze verzekering het risico weg dat je nabestaanden met een schuld komen te zitten. Als je ongerust bent over hoeveel leningen mag je hebben dan lijkt Santander een goede keus. Een lening van 1500 euro aflossen is een stuk eenvoudiger dan wanneer je 10.000 euro leent. De rente die je moet betalen is bij Santander wel hoger dan bij Frisia. Heb je geen hoog inkomen en je wilt toch een lening? Dan maak je bij Santander waarschijnlijk de meeste kans.

Krediet Groep Nederland

De Krediet Groep Nederland is een relatief onbekende kredietverstrekker. Het is net als Frisa een bemiddelingsbureau. Echter bij de Krediet Groep kun je al een krediet krijgen vanaf 5.000 euro en dit verhoogt je kans op een lening als je een lager inkomen hebt. Een ander bijzonder krediet van hen is de Combinatielening. Dit is een mix van een persoonlijke lening en doorlopend krediet waarbij de lening gegarandeerd lager wordt ook al neem je af en toe wat geld op.

Hoeveel kan ik lenen?

Hoeveel je kunt lenen hangt van verschillende factoren af en dit kan tot hele grote verschillen leiden. Een alleenstaande met een huurhuis van 600 euro, geen kinderen en een inkomen van 1950 euro netto kan 28.000 euro lenen. Woont deze persoon echter samen (in dezelfde situatie zonder dat zijn partner inkomsten heeft) dan daalt het aangevraagde krediet van 28.000 euro naar 9.000 euro! Het minimale krediet wat aangevraagd kan worden is 1500 euro.

Uitkering

Als je een bijstandsuitkering hebt of in de WW zit dan kun je geen geld lenen. De kredietverstrekker wilt er namelijk zeker van zijn dat je structueel genoeg inkomsten hebt. Heb je een WAO-, WIA- of Wajong uitkering dan zijn er mogelijkheden. Als je uitkering min of meer vast staat dan geeft dit de bank meer zekerheid dan wanneer je nog een herkeuring moet ondergaan.

BKR

Uiteraard mag je geen negatieve registratie hebben bij de Stichting BKR anders kun je geen krediet aanvragen. Een negatieve vermelding blijft maar liefst 5 jaar in de database staan en zorgt ervoor dat je niets meer kunt lenen. Vermijdt dus dat je een blijvende betalingsachterstand oploopt. Want dit zal een grote impact hebben op hoeveel leningen mag je hebben. Met het doorlopend krediet bij Santander (vanaf 1500 euro) is de kans op een negatieve BKR een stuk kleiner. Krijg je steeds een afwijzing op een krediet en voldoe je wel aan de voorwaarden voor een lening? Maak dan eens een account aan bij het BKR en controleer de status van je leningen. Je zult niet de eerste zijn die verrast is dat een bedrijf je in het verleden een negatieve registratie heeft gegeven. Dit kan bijvoorbeeld zijn als je ooit een rekening niet hebt betaald omdat je het niet eens was met de factuur. Vind je er een onterechte negatieve registratie neem dan contact op met het BKR en betwist deze. Na de verwijdering kun je weer opnieuw geld lenen.

Tags: hoeveel leningen mag je hebben, krediet, Santander, Frisia, Krediet Groep, goedkoop geld lenen, maximale lening