Geld lenen met onderpand

lenen kost geld

Direct geld met onderpand

Wil je snel geld lenen maar kom je niet in aanmerking voor een lening bij de bank. Bijvoorbeeld omdat je een negatieve registratie hebt? Dan kan je geld lenen als je een waardevol onderpand hebt. Dit kan een mooi horloge zijn, sieraden, gouden ringen, oude munten of antiek. Maar het kan ook een nieuwe laptop, fiets, navigatiesysteem, caravan of auto zijn.

Pandjeshuizen zijn gevestigd in de wat grotere steden. Ze geven je contant geld voor een onderpand maar ze kunnen het ook meteen van je kopen. Verpanden betekent dat men het recht heeft maar niet de verplichting om het onderpand terug te kopen.

Pandjeshuis

Heb je een waardevol onderpand dan is het pandjeshuis waarschijnlijk een betere keus dan het afsluiten van een minilening. Je vermijdt de hoge servicekosten van de minilening en kan het onderpand weer terugkopen. Een ander voordeel is dat er geen BKR toetsing is en dat bij een deal men het geld direct meekrijgt. De pandwaarde van een auto is ongeveer de helft van de marktwaarde. Men blijft eigenaar van de auto gedurende de leenperiode. Betaling in termijnen is mogelijk van 1-12 maanden. Het pandjeshuis kan de auto ook laten schorsen. Dan hoeft men geen wegenbelasting en verzekering meer te betalen zolang de auto als onderpand dient. Voor andere voorwerpen krijg men globaal 25-50% van de waarde. De gemeentelijke pandhuizen in Amsterdam en Den Haag rekenen voor het pandkrediet het wettelijk maximum van 15% rente. Pandhuizen op commerciele basis zullen meestal een stuk duurder zijn of meer kosten berekenen.

Gemeentelijk pandhuis

De Stadsbank van Lening in Amsterdam is een gemeentelijke dienst waar je spullen kan belenen. Omdat het een dienst is van de Gemeente Amsterdam werkt de instelling zonder winstoogmerk. In de praktijk bestaat 95% van alle onderpanden bij de stadsbank uit sieraden. Als je een gebruiksvoorwerp wilt aanbieden moet het goed uit zien zonder schade en niet ouder zijn dan drie jaar. Bij een merkhorloge wordt een aankoopbewijs gevraagd of een certificaat als het een aankoopwaarde heeft van €500 of meer. Een taxateur van het pandhuis bepaalt vervolgens hoeveel geld je voor het aangeboden sieraad of gebruiksartikel kunt krijgen. Ook in Den Haag is een gemeentelijk pandhuis. Ook hier zijn sieraden de beste keus voor een onderpand.
Als je een horloge wilt verkopen in Den Haag dat duurder is dan €1000, dan wordt een aankoopbewijs gevraagd en een certificaat. Gebruiksartikelen in Den Haag moeten minimaal €60 waard zijn in de winkel.