Geld lenen in Belgie

lenen kost geld

lening afsluiten in Belgie zonder BKR

Heb je een negatieve codering bij het BKR, te weinig inkomen of op korte termijn dringend geld nodig? Regelmatig wordt er geadverteerd voor geld lenen in Belgie. De Belgische bank zal natuurlijk graag willen weten waarom je als Nederlander een lening of hypotheek wilt afsluiten in Belgie. Nederlandse hypotheken bijvoorbeeld worden niet geregistreerd bij het BKR; hypotheken worden alleen geregistreerd als er een betalingsachterstand is van minimaal 120 dagen.

De bank in Belgie weet dat de belangrijkste reden zal zijn dat de Nederlandse klant geen toetsing wilt van het BKR. Veel banken in Belgie zullen er dan ook niet aan beginnen omdat er teveel risico’s aan vast zitten. Desondanks zullen er toch banken zijn die u graag als klant willen begroeten. De financiele situatie zal goed controleerd worden. U als klant moet natuurlijk ook goed de voorwaarden van de Belgische lening bekijken. Cofidis is een Franse bank in Belgie en wordt geregeld genoemd als een bank waar ook Nederlanders terecht kunnen.

Belgie en BKR

In Belgie is ook een soortgelijke instantie als het Nederlandse BKR. De officiele naam van die instantie heet Centrale voor kredieten aan particulieren (CKP). Het CKP valt onder de Nationale Bank van Belgie. Het registreert alle prive-kredieten + achterstanden die worden afgesloten in Belgie. Kredietverstrekkers moeten de CKP raadplegen voordat ze een lening toekennen. Er is tevens een Centrale voor kredieten aan ondernemingen (CKO). Eind 2013 waren er ruim 340.000 wanbetalers in Belgie geregistreerd die samen meer dan 500.000 prive-kredieten hadden. In Belgie kan men gratis inzicht krijgen in deze gegevens door contact op te nemen met de NBB.be