Goedkoop geld lenen

lenen kost geld

Snel geld lenen

Vaste klanten van een minilening kunnen binnen een paar uur geld op hun bankrekening laten overmaken. Een minilening is een krediet van 100-800 euro. Voor goede betalers kan er tot 1500 euro worden geleend. Men betaalt het volledige bedrag van de minilening in een keer terug na 30 dagen. Bovenop de rente wordt ook afsluitkosten gerekend.

Onderhandse lening

Een tweede vorm van goedkoop geld lenen is een onderhandse lening. Voordeel is dat er geen bkr toetsing nodig is en er bespaard kan worden op de rente. De rente mag echter niet te laag zijn maar moet een bepaalde minimum grens hebben (6%). Als degene die de onderhandse lening verstrekt de lening direct opeisbaar wilt stellen dan moet er een marktconforme (hogere) rente berekend worden. De lener kan de betaalde rente opgeven bij de belastingdienst en zo weer geld terug krijgen. Is de rentevergoeding te laag dan zal de Belastingdienst de onderhandse lening zien als een verkapte schenking.

Lenen bij de gemeente

Heeft u een inkomen dat niet hoger is dan 130% van het minimumloon dan is het mogelijk om geld te lenen bij de gemeentelijke kredietbank. U moet wel eerst geprobeerd hebben om bij de gewone bank een lening te krijgen. Als u minimaal twee afwijzingen voor een krediet kunt overleggen dan komt u in aanmerking om te lenen bij de gemeente. Tevens moet men een negatieve notering hebben bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Er zijn nog een paar andere voorwaarden zoals een maximum leeftijd van 65 jaar en een vermogen dat niet te hoog mag zijn.

Beste keus – Online lenen

Online lenen is uw beste kans op goedkoop geld lenen. Als u geen negatieve bkr noteringhebt en voldoende inkomsten dan kan een lening snel geregeld zijn. Een doorlopend krediet heeft een iets lager rentepercentage dan een persoonlijke lening. Met een online lening heeft u een grote mate van financiële vrijheid en hoeft u niet eerst te sparen om een aankoop te doen.

Grote bank duurder?

Grote banken als ING, ABN AMRO en RABO vragen in het algemeen meer rente dan hun dochterondernemingen. Vergelijk de tarieven maar eens op het internet tussen de grote banken en de aanbiedingen op het internet. Ben je in de positie dat je wat extra kan lenen dan kan je overwegen om een wat hoger persoonlijk krediet af te sluiten. Hoe meer geld er namelijk geleend wordt hoe lager de rentetarieven worden. Iemand die bijvoorbeeld 25.000 euro leent betaalt een aanmerkelijk lager percentage dan degene die 5.000 euro leent. Bij een doorlopend krediet hoef je dit krediet niet helemaal op te nemen. Je leent alleen wat nodig is.

geld schenken
De allergoedkoopste manier om geld te verwerven is dat uw ouders geld aan u schenken. Ouders mogen hun kinderen jaarlijks €5.277 belastingvrij schenken. Als het kind tussen de 18-40 jaar oud is mag er ook nog eens eenmalig een bedrag van €25.322 geschonken worden. De belastingvrije schenking van €25.322 is ook als u ouder bent dan 40 jaar maar dan moet u wel een partner hebben die jonger is dan 40 jaar. Bovendien mag €52.752 geschonken worden aan een kind als het geld gebruikt wordt voor een eigen woning of om een dure studie te betalen.