Geld verdienen met het delen van je auto

lenen kost geld
Veel mensen nemen een autolening om de aankoop van een auto mogelijk te maken. Met de aanschaf van een (nieuwe) auto is een fors bedrag gemoeid en verreweg de meeste mensen hebben een lening nodig om dit bedrag te kunnen betalen. Een autolening biedt dan uitkomst. Heb je een autolening nodig, dan heb je naast de gebruikelijke autokosten zoals afschrijving, wegenbelasting, verzekering en brandstof ook te maken met aflossing en rente.

Al met al resulteert het in bezit hebben van een auto in een flinke kostenpost. Maar wist je dat je een flink gedeelte van deze kosten kunt terugverdienen door je auto te delen met anderen? Het Nederlandse bedrijf Snappcar heeft een platform ontwikkeld waarbij autobezitters en mensen die indicidenteel een auto nodig hebben bij elkaar worden gebracht. Door je als verhuurder bij Snappcar aan te melden kun je maandelijks honderden euro’s verdienen.

Geld verdienen met Snappcar

Snappcar heeft 200.000 particuliere gebruikers die incidenteel een auto nodig hebben. En dat kan jouw auto zijn! De gemiddelde auto in Nederland staat 23 uur per dag stil. Met dat in gedachte is het helemaal zo gek nog niet om je auto te delen met anderen. Maar daar moet natuurlijk wel iets tegenover staan. Met Snappcar kan dat! Dit Nederlandse platform maakt het mogelijk om geld te verdienen met het delen van je auto. Door je auto te delen via Snappcar kun je maandelijks honderden euro’s verdienen. En het is ook nog eens goed voor het milieu!

Hoe het werkt? Je geeft op Snappcar aan wanneer je auto beschikbaar is en wat de prijs per dag is. Vind je dat lastig om te bepalen? Je kunt je prijs baseren op de bedragen die verhuurders met een soortgelijke auto vragen. Of maak gebruik van de kentekentool van Snappcar. Zij adviseren jou dan over een reële verhuurprijs. Het bepalen van de prijs per dag dient secuur te gebeuren. Vraag je te weinig dan laat je geld liggen. Vraag je de hoofdprijs? Dan zullen de gebruikers van Snappcar zeer waarschijnlijk een andere deelauto kiezen.

Bij Snappcar bepaal je zelf aan wie je verhuurt. Je bent dus niet verplicht om alle aanvragen te accepteren. Bij het in behandeling nemen van de aanvragen voor jouw auto kun je gebruikmaken van het handige reviewsysteem. Verhuurders laten bij dit systeem beoordelingen achter over de huurder. Hiermee kun je bepalen of een huurder betrouwbaar is of niet.

Andersom kunnen huurders het reviewsysteem ook gebruiken om de verhuurder te beoordelen. Verhuurders van een deelauto met veel positieve beoordelingen zal meer huurders aantrekken dan een verhuurder die nog geen enkele (positieve) beoordeling heeft. Als je besluit om te starten met geld verdienen door het verhuren van je auto via Snappcar is het dan ook zaak om zo snel mogelijk goede beoordelingen te verzamelen. Dit doe je door een redelijke huurprijs te vragen, goede service te bieden (snel antwoord geven) en voor een schone deelauto te zorgen.

Snappcar en jouw autoverzekering en no-claim

Door je auto te verhuren aan anderen loop je het risico op schade. De meeste autoverzekeringen dekken de schade die ontstaat bij autodelen niet. Voor deze onwenselijke situatie heeft Snappcar een oplossing bedacht. Voor verhuurders heeft Snappcar een all-riskverzekering afgesloten. Dit gaat om een uitgebreide verzekering die jouw auto dekt tot zijn huidige dagwaarde met een maximum van €90.000,-. Deze verzekering fungeert als een extra laag bovenop je eigen autoverzekering. Dit zorgt ervoor dat jouw no-claimkorting bij schade niet wordt aangetast.

Conclusie: is het delen van je auto via Snappcar een goede manier om geld te verdienen?

Al met al is het platform van Snappcar een schot in de roos. Mensen die incidenteel een auto nodig hebben kunnen voor een schappelijke prijs een auto huren bij een particulier. Voor autobezitters die hun auto niet de hele dag gebruiken is Snappcar een ideale manier om geld te verdienen. Door je auto te delen kun je jaarlijks zo’n €6.000,- verdienen. Dat is een leuke tegemoetkoming in de kosten die je als autobezitter maakt.

Is geld verdienen met het delen van je auto niet voor jou weggelegd? Niet getreurd! Op de pagina manieren om geld te verdienen tref je diverse andere opties aan.