Geld lenen zonder inkomen

lenen kost geld

moeilijk om geld te lenen
Zonder vast inkomen is het moeilijk om een gewone lening te krijgen van minimaal 2500 euro. Mensen die een uitzendbaan of een uitkering hebben zullen meestal niet terecht kunnen bij de grote bank (ING, Abn Amro, Rabo). Het bruto modaal inkomen in 2015 is ongeveer 35.500 euro. Wat zijn de mogelijkheden?

Gemeentelijke kredietbank en onderhandse lening

Heeft je een inkomen tot 130% van het minimum of de leeftijd van 65 jaar en hoger? Dan kan de Gemeentelijke kredietbank een oplossing bieden. Door het sociale karakter is de gemeentelijke bank meer geneigd mensen met weinig mogelijkheden een kleine lening aan te bieden. Uiteraard worden de risico’s goed in kaart gebracht net als bij een gewone bank. Uitsluitend mensen met een laag inkomen (tot pakweg 100 euro meer als een bijstandsuitkering) kunnen er terecht. Maximale aflossing is ongeveer 81 euro voor een gezin. Men zou dan maximaal 2650 euro kunnen lenen.

Een andere optie is een onderhandse lening. Het best is uiteraard om geld te lenen van een familielid. Voordeel van deze lening is de lage rente omdat beide partijen elkaar kennen en vertrouwen. Er zijn ook onderhandse leningen mogelijk met onbekende particulieren op websites als Marktplaats. Daar moet je wel erg voorzichtig mee zijn. Deze particulieren lenen geld uit zonder Bkr toetsing maar vragen daarvoor een hoog rentepercentage. Bovendien zullen ze niet coulant zijn als je in gebreke bent met de terugbetaling. Hoge incassokosten en deurwaarders zullen snel volgen.

Minilening

Een minilening is een bedrag tot 900 euro. Grote voordeel van de minilening is dat de formaliteiten beperkt zijn. De aanvraag kan direct behandeld worden waarna een directe uitbetaling kan plaatsvinden. Nadeel zijn de hoge kosten die de minilening met zich meebrengt. Ook is de looptijd erg kort (30 dagen). De lening + kosten dient in 1 keer terug te worden betaald. De minilening is daarom eigenlijk alleen geschikt als je iets dringends moet betalen wat niet uitgesteld kan worden. En waarvan je zeker weet dat je terug kan betalen na ontvangst van je salaris.