Geld lenen makkelijk

Rechter verbiedt garantstelling
Geld lenen makkelijk? Tot voor kort was de minilening het krediet bij uitstek als je snel geld nodig had. Makkelijk was het ook als je kredietwaardigheid voldoende was. Een bkr notering hoefde geen probleem te zijn. Wel moest je voldoende verdienen met een vaste baan. Sinds kort is de minilening geen oplossing meer. De rechtbank in Utrecht heeft de garantstelling (of borgstelling) verboden in een rechtszaak die een kredietverstrekker had aangespannen. Bij minileningen is de garantstelling juist het belangrijkste verdienmodel.

LoanRider verliest rechtzaak
Kredietverstrekker LoanRider uit Estland is sinds enige tijd actief op de Nederlandse markt. Het bedrijf dacht ook een leuk bedrag te verdienen aan het verstrekken van minileningen met een garantstelling. De overgrote meerderheid van de klanten heeft echter niemand die borg voor hen wil staan. Zij zijn dus aangewezen op de borgstelling van een derde partij. Uiteraard tegen een forse vergoeding van 20-25% van de lening. Vaak kunnen de leners niet op tijd terugbetalen. LoanRider maakte de grote fout door naar de Nederlandse rechter te stappen om het krediet onmiddelijk op te eisen. De rechter in kwestie maakte korte metten met de borgstelling van Loanrider en gebood dat de garantstelling ook aan de maximale rente moet voldoen.

Minilening gaat verdwijnen?
Deze rechtszaak heeft waarschijnlijk grote consequenties want nu kunnen ook andere leners van een minikrediet naar de rechtbank stappen om de borgstelling te laten verbieden. De voornaamste kredietverstrekker van minileningen is Ferratum. Zij zullen de gang van zaken met lede ogen hebben aangezien. Hun verdienmodel wordt nu waarschijnlijk aan banden gelegd. De minilening kan wel eens zijn langste tijd gehad hebben.

Geld lenen makkelijk
Het beste krediet om makkelijk geld te lenen is een doorlopend krediet. Dit is een lening die voortdurend tot je beschikking staat als je geld nodig hebt. De bank bepaald aan de hand van je inkomen de hoogte van je doorlopend krediet en de rente. Het goedkoopste doorlopend krediet is meestal te vinden bij een online bank. Dit zijn vaak dochterbedrijven van grote banken.