Flitskrediet Cyprus

lenen kost geld

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwde onlangs weer eens voor de gevaren van een buitenlands flitskrediet. De aanbieder NuGeldLenen verstrekt minileningen tot 1500 euro. Wanneer men meer informatie zoekt blijkt dat het een flitskrediet Cyprus te zijn. Kredietverstrekker is de Nikan Bank. Via een eenvoudige Nederlandse website probeert de bank klanten met een negatieve bkr notering aan te trekken. Een aanvraag kan binnen 12 uur behandeld worden.

Vertrouwde logo’s
Met een aantal logo’s van bekende namen probeert de bank vertrouwen op te wekken. Het logo van Trustpilot met een vinkje en vijf groene sterren voelt vertrouwd aan. Als men de website van Trustpilot bezoekt blijken er echter nog geen reviews te zijn NuGeldLenen. Ook het logo van de Nederlandse Vereniging van Financieringsadviseurs (NVF) straalt autoriteit uit. De Nikan Bank is eigendom van de Novum Bank uit Malta. Deze bank uit Malta mag in Nederland volgens het Europees recht legaal zijn producten aanbieden.

Als consument moet je van deze constructie wel bewust zijn. Bij klachten bijvoorbeeld kun je niet naar een onafhankelijke Nederlandse geschillencommissie stappen maar moet je een brief sturen naar de bank in Cyprus. Hoe objectief zal een klacht daar behandeld worden?

Verborgen kosten flitskrediet Cyprus

De kosten van een flitskrediet moeten niet verward worden met de rente die gerekend wordt. Op de site van NuGeldLenen staat bij de tarieven een tabel met de gevraagde rentevergoeding per lening. Voor een minilening van 1500 euro wordt 25 euro rente gevraagd. Als lener zou je dit schappelijk kunnen vinden en daarom een aanvraag voor een krediet indienen.

Echter er komen ook kosten bovenop. Deze kosten staan normaal gesproken ook op de website en maken doorgaans 20-25% van het leenbedrag uit. Bij NuGeldLenen kun je deze kosten niet vooraf inzien. Pas als je aanvraag wordt goedgekeurd zullen ook deze kosten vermeld worden. Dit staat in de algemene voorwaarden. Deze manier van werken is vrij ongebruikelijk. Bij een bekende kredietstrekker van minileningen in Nederland kun je wel van tevoren zien wat deze kosten zijn.