Betrouwbare creditcard

lenen kost geld
Er zijn een hoop creditcards te koop. Hoe weet je nu of je te maken hebt met een betrouwbare creditcard of met een malafide kredietverstrekker? Het meest veilig is om een officiële creditcard aan te schaffen van Mastercard of Visa Card. Dit zijn de twee marktleiders in deze sector. American Express is een prima derde keus.

Mastercard creditcard

In Nederland kennen we vooral Mastercard. Het logo van dit bedrijf staat prominent op de creditcard van de ING bank. Mastercard komt dus vertrouwd over bij veel Nederlanders. Als je een creditcard aanvraagt dan moet je wel aan een aantal eisen voldoen. Je ontvangt immers krediet en de kredietverstrekker wilt zoveel mogelijk risico uitsluiten. Een baan met voldoende inkomsten is de belangrijkste voorwaarde. Een vaste baan geeft de meeste zekerheid bij de aanvraag. Heb je een tijdelijke baan dan hangt het van je persoonlijke situatie af of je aanvraag wordt goedgekeurd. Ook is het van belang dat je geen negatieve BKR notering hebt, Je moet minimaal 18 jaar oud zijn om een aanvraag in te dienen.

Voordelen Mastercard

Mastercard is de meest geaccepteerde kredietkaart ter wereld. De kaart staat bekend als een betrouwbare creditcard. Je kunt er moeiteloos een auto mee huren in Amerika, hotels mee boeken of etentjes mee reserveren. Aankopen in winkels vallen onder de aankoopbescherming; 180 dagen lang zijn deze aankopen beschermd tegen diefstal, schade of verlies. Ga je op vakantie naar Amerika dan is een betrouwbare creditcard een must. In Amerika wordt alles afgehandeld met creditcards. Met je bankpasje kun je daar veel minder mee betalen. Een prepaid kredietkaart volstaat vaak niet bij het huren van een auto. Daar heb je een standaard creditcard van Mastercard of Visa voor nodig.

Kredietkaart aanvragen

Je kunt de kaart online aanvragen en deze wordt na goedkeuring naar je huisadres gestuurd. Je ontvangt tevens een pincode die bij de kredietkaart hoort. Als je online iets bestelt dan wordt er meestal niet om deze pincode gevraagd maar als je een grotere uitgave doet dan zul je zeker je pincode moeten intypen. Kleine betalingen kun je gewoon afrekenen door contactloos te betalen. Het eerste jaar krijg je vaak een tegoed cadeau. Een gewone creditcard kost rond de 25 euro per jaar.

Prepaid creditcard

Het Mastercard logo staat op veel creditcards vooral bij prepaid kredietkaarten. Bij deze prepaid creditcards moet je wel voorzichtiger zijn want de kosten zijn hier vaak wat hoger dan bij een standaard kaart. De prepaid Mastercard Classic is een prima keus als je een betrouwbare kaart zoekt met redelijke kosten. De kaartbijdrage is per jaar. Online kun je precies zien wat je betaald hebt en wat de kosten waren. De kaart bijdrage is per jaar. Er is ook een kredietkaart die de bijdrage in een keer voor drie jaar tegelijk afschrijft. Dan ben al 90 euro kwijt zonder dat je de kaart hebt gebruikt! Veel nieuwe klanten schrikken hiervan. Dit zal je niet snel tegenkomen bij het kopen van een standaard creditcard. Het grote voordeel van een prepaid creditkaart is dat je zelf het saldo kunt bepalen. Zet je er 100 euro op dan kan er niet meer dan dat afgeschreven worden. Dat is wel een fijne zekerheid als je kleine aankopen doet in het buitenland.

American Express

American Express is een bekend merk dat overal vertrouwen wekt. Hun netwerk telt 112 miljoen creditcards waarvan 50 miljoen in Amerika zijn uitgegeven. Er zijn 4 kaarten: Blue, Green, Gold en Platium. De Blue Card is het goedkoopst met 4 euro per maand. American Express kent geen vaste bestedingslimiet. De limiet wordt vastgesteld aan de hand van je inkomen, uitgavenpatroon en lidmaatschapsduur. De Platinum Card is de eerste drie maanden gratis en kost daarna 58 euro per maand. Met deze zeer betrouwbare creditcard krijg je toegang tot allerlei VIP lounges op vliegvelden, gratis upgrades bij hotels en uitgebreide verzekeringen.

Business Card

kleine bedrijven en ZZP-ers kunnen ook goed terecht bij American Express. De creditcardmaatschappij ontwikkelde voor bedrijven een aantal speciale business cards. De American Express Corporate Gold Card dekt medische hulp tijdens zakenreizen tot 200.000 dollar. Ook fijn is de Reisongemakkenverzekering als een geboekte reis minder geriefelijk verloopt als gepland. Standaard zijn verder een annuleringsverzekering en bagageverzekering inbegrepen. Een Business Card is heel handig als je voor je bedrijf op reist bent. Als je later je onkosten wilt declareren bij je werkgever of bij de belastingdienst dan is het zeer wenselijk dat deze uitgaven niet op je prive creditcard staan.

tags: betrouwbare creditcard, prepaid, kredietkaart, goedkoop geld lenen, krediet zonder BKR