Beste bank voor een lening

lenen kost geld

Wat is de beste bank voor een lening? Het antwoord is dat dit in grote mate afhangt van uw persoonlijke situatie en inkomen. Stelt u dienstverlening op prijs dan is een lokale vestiging van de ING of RABO Bank een prima keus. De goedkoopste leningen daarentegen zijn vooral op het internet te vinden. Online banken bieden de laagste rente maar verlenen weinig service.

Internet lening

Een internet lening kan snel geregeld zijn als men aan de voorwaarden voldoet. In het algemeen is dit een vast inkomen met voldoende bestedingsruimte om een lening af te lossen. Mensen met een koophuis hebben een streepje voor op degenen met een huurhuis. Zij bouwen immers vermogen op. Ook moet men minimaal 18 jaar oud zijn. Bent u ouder dan 65 jaar dan zijn er speciale senioren leningen.

Het aanvragen gaat eenvoudig. Men vult een aantal persoonlijke gegevens in en stuurt het online formulier op. De bank controleert bij het Bureau Krediet Registratie of u uitstaande schulden heeft bij andere banken of bedrijven. Hieronder vallen schulden van een creditcard, rood staan bij de bank en rekeningen bij postorderbedrijven. Ook wordt uw inkomen getoetst of u de lening kunt dragen.

Online lening aanvragen

U kunt natuurlijk bij iedere bank een afzonderlijke aanvraag doen. Eenvoudiger is het om bij Bankinfo.nl een gezamenlijke aanvraag te doen. Uw aanvraag wordt dan naar verschillende banken gestuurd die daarna een persoonlijke offerte uitbrengen. In een overzichtje ziet u vervolgens in een oogopslag waar u kunt lenen en tegen welk tarief. De beste bank voor een lening blijkt vaak een dochteronderneming te zijn van een grote bank. Deze dochterbedrijven werken goedkoper doordat ze online actief zijn en geen kantoren netwerk hoeven te onderhouden.

Welke lening is het best?

De twee belangrijkste leningen zijn het persoonlijk krediet en de persoonlijke lening. Welke het beste is hangt af van uw voorkeur. Het doorlopend krediet is iets goedkoper en met deze lening heeft u altijd geld achter de hand. Aflossingen van dit krediet mogen weer opnieuw opgenomen worden. Vandaar de naam ‘doorlopend krediet’. In de praktijk nemen klanten regelmatig geld op van het krediet waardoor het nooit geheel afgelost wordt. Bij de persoonlijke lening lost u iedere maand een vast bedrag af. Er kan niet tussentijds geld opgenomen worden. U weet dus exact wanneer de lening afloopt en hoeveel het kost aan rente.

BKR notering en toch lenen?

Klanten die een achterstand hebben van twee maanden bij het aflossen van een lening krijgen een negatieve notering bij het BKR. Het vervelende van een negatieve BKR notering is dat deze 5 jaar lang blijft staan na aflossing van de lening. In die 5 jaar is het vaak lastig om een nieuwe lening af te sluiten bij een bank. Een paar alternatieven om toch geld te lenen zijn de Gemeentelijke Kredietbank. Deze sociale bank is dan de beste kredietverstrekker voor een lening. Het krediet is een hoger dan een minikrediet en men betaalt een schappelijke rente. Een minilening gaat niet hoger dan 900 euro en de klant betaalt hoge afsluitkosten (die sinds de zomer van 2018 verboden zijn).